Најновите актуелности од главниот град ви ги носиме во ова саботно издание на Неделен бриф посветен на Град Скопје на стартот од десеттиот месец од годината. Во него акцентот го ставаме на следните актуелности:

*Скопјани пијат безбедна и квалитетна вода
*ЈП „Лајка”: Само со целосно пополнета пријава ќе излеземе на терен
*Утре во главниот град ќе се трча 17 -от Скопски маратон
*120.000 граѓани го посетиле Дино Паркот во Зоолошка од неговото отворање
*Проблем со базата за податоци односно модулот за бездомни кучиња пријави Лајка
*Велосипедска прошетка – Скриените музеи во Скопје
*Пречистителната станица за отпадни води „Волково“ со висок проецент на ефектот на пречистување
*ЈП „Градски паркинг“ – Скопје од вчера започна со зимското сметање на работното време