Триесет и деветгодишниот, Оливер Илиевски од Куманово е нов директор на ЈП Водостопанство „Кумановско-липковско поле”, подружница Куманово.

Илиевски по професија е дипломиран економист, 10 години работел како директор во филијалите на Инвест банка и Шпаркасе банка во Куманово.

За директор на Водостопанство е назначен на 26 декември минатата година, а утринава било извршено примо-предавање на функцијата.

Илиевски доаѓа на местото на Филип Филиповски, кој 6 години го водеше претпријатието.