Скопската Зоолошка градина информираше дека во изминатите три ипол месеци од отворањето на Дино Паркот го посетиле 120 000 посетители.

„Нашиот тематски парк каде што имате уникатна можност да се вратите во праисторијата и одблизу да ги видите диносаурусите е вистинска атракција за посетителите од државата, но и од странство“, стои во објавата од страна Зоолошката.

Имате можност преку краткото видео подолу да погледнете како изгледа Дино паркот во вечерните часови, но и преку ден.

Ваш е изборот кога ќе го посетите, но еве потсетување што се може да очекувате и видите таму: