На 18 от ден од месец сепетмври ви велиме добредојдовте во најновиот информатор за општина Град Скопје каде ги слушаме актуелностите кои се случија во главниот град. Се фокусираме на следните настани:

*Велосипедистите од Ново Лисиче возат по нова вело патека
*Се одржа јубилејното триесетто издание на фестивалот „Оро без граници“
* Дајте да креираме политики, политиката мора да биде натпревар на идеи, натпревар во поддршка на граѓаните порача Шилегов
* Со 110 км велопатеки и над 12 000 нови велосипеди, Скопје е подготвено за Европската недела на мобилност
*Нилскиот коњ Буцо од Зоолошката градина, ќе добие ново реновирано живеалиште
*Ви ја носиме приказната на уличното куче Мишко кое е згрижено во ЈП Лајка