Новата вело и пешачка патека на двете страни на бул. Видое Смилевски Бато во населба Ново Лисиче во општина Аеродорм, е подготвена за неперечено движење на велосипедистите и патниците, информираат од Град Скопје.

Изградбата на вело и пешачката патека започна во јуни месец.