Најновите актуелни случувања во главниот град спакувани во 10 минутниот Неделен бриф посветен на Град Скопје го слушате во овој момент. Акцентот го ставаме на следните активности кои се случија изминатата недела:

*Реновираниот бит пазар им се враќа на скопјани
*Пробивање на нова улица кај Клинички центар
*Се реконструира булеварот Крсте Мисирков кај МАНУ
*Се работи на решавање на проблемот со паркирањето во Чаир
*Реконструкцијата на патот до село Бојане
*4-тото издание на меѓународниот фестивал на светлина, Skopje Light Art District
*Скопје – кандидат за европска престолнина на културата