Во новиот Неделен Бриф на Канал 77:

-Гевгелија од денеска е град – домаќин на Прелиминарна рунда во футсал „Лига на шампиони“
-Со донација на САД гасифициран Здравствениот дом во Пробиштип, а реновирани се и просториите во итната медицинска помош
-Делчево на долг рок решава децениски проблем со водоснабдувањето
-Општина Крива Паланка со високо ниво на транспарентност
-Попишан договор за изградба на детска градинка во Свети Николе
-Завршена реконструкцијата на неколку тротоари во Штип
-Општина Карбинци набави 1500 канти за отпад
-Општина Лозово ќе ги финансира новите првачиња
-Општина Виница доби 182 контејнери за комунален отпад