На 21 от ден во месец август, ви го носиме новото издание на Неделен бриф посветен на Град Скопје. Активностите во главниот град за подобар живот на граѓаните во ова саботно издание на неделниот бриф:

*Почна поставувањето на металната конструкција на фасадата на Универзалана сала
*Автокоманда и Ченто се спојуваат со велосипедска патека
*Скопје ќе добие нови летни отворени сцени во Градскиот парк
*Шилегов за Петровска против кандидат за градоначалничкото место во Скопје: Ќе биде предизвик да си ги размениме мислењата
*Се одржа вежба за гасење пожар на врвот на Водно со нова иновативна опрема