сабота, јули 11, 2020

таг: канал77

Неделен Бриф за 16.05.2020

Во новиот Неделен Бриф на Канал 77: - Продолжува асфалтирањето на локални пристапни патишта во руралните средини во Македонска Каменица - Жителите на село Крупиште добиваат...

Неделен бриф за 18.04.2020

Во новиот Неделен Бриф на Канал 77: - Продолжува дезинфекцијата на улиците, јавните површини и стамбените објекти во Македонска Каменица. - Двајца светиниколчани со нов уред...

Неделен Бриф за 22.06.2019

Во актуелниот Неделен Бриф на Радио мрежа Канал 77: Се асфалтира регионалнниот пат Виница – Лески – Зрновци. Дел од некогашната овчеполска житница  ќе стане извор...

Неделен Бриф за 11.05.2019

Во новиот Неделен Бриф на Радио Мрежа Канал 77: Кумановскиот градоначалник се сретна со нашите претставници на светско првенство за ученици во Хрватска. Се враќа шахот...

Неделен Бриф за 09.03.2019

Во актуелниот Неделен Бриф: Куманово е град на културата за 2019-та година. Чествување во Виница во чест на загинатиот капетан на АРМ, Кирчо Димитриов. Општина Карбинци ги...

Неделен Бриф за 02.03.2019

Во новиот Неделен Бриф на Радио Мрежа Канал 77: Во Куманово отворен занаетчиски центар за обука. Општина Карбинци доби три станици за производство на електрична од...

Неделен Бриф за 09.02.2019

Во новиот НЕДЕЛЕН БРИФ на Канал 77: Ќе се гради или не регионална депонија во Свети Николе? Во Куманово официјално со работа почна Јавното претпријатие за...

Неделен Бриф за 19.01.2019

Во новиот Неделен Бриф на Радио Мрежа Канал 77: Штип инкасирал во буџетот 82,5 милиони денари по основ на данок на имот. Почна поставувањето монтажна катна...

Неделен Бриф за 12.01.2019

Во Неделниот Бриф за 12.01.2019 слушајте: -Фудбалска Македонска Каменица прослави половина век од ФК Каменица Саса -Пробиени завеаните патиштата до плачковичките села -Во Куманово одбележани 75 години...

Неделен Бриф за 29.12.2018

Во последниот Неделен Бриф за 2018. година: Oпштина Конче се формираше локален совет за превенција. Куманово ќе отпише застарени долгови на физички и правни лица. Советот на...