сабота, јануари 18, 2020

таг: емисија

Неделен Бриф за 11.01.2020

Време е за новиот неделен бриф на Kанал 77, а во него: Приказната за Свети Николе или како се напуштале скапи капитални проекти. Во Штип почна...

Неделен Бриф за 21.12.2019

Во новиот Неделен Бриф на Канал 77: Евроамбасадорот Самуел Жбогар во посета на Македонска Каменица. Куманово добива инвестиции од 80 милиони евра. Општина Штип додели орден и...

Неделен Бриф за 14.12.2019

Браната на реката Отиња влезе во државниот буџет. Трговскиот центар во Кочани добива ново руво. Владата и ги врати спортската сала и други објекти на општина...

Неделен Бриф за 07.12.2019

Во новиот Неделен Бриф на Канал 77: Кочани размислува на еко начин. Задоволни земјоделците од село Таринци, поништен огласот за закуп на земјоделско земјиште во нивниот...

Неделен Бриф за 30.11.2019

Во новиот Неделен Бриф на Канал 77: Земјоделците од општина Карбинци добија ветување дека земјиштето од нивниот атар ќе биде изземено. ЈП Камена Река започна со...

Неделен Бриф за 23.11.2019

Во новиот Неделен Бриф: Домот на културата во Свети Николе одбележа 50 годишно постоење. Општина Кочани решава децениски проблем во селото Тркање. Усвоен предлог-планот за окрупнување на...

Неделен Бриф за 16.11.2019

Во новиот Неделен Бриф на Канал 77: Почна постапката за избор на нов Совет на млади во Свети Николе. Македонска Каменица по десетина години конечно добива...

Неделен Бриф за 09.11.2019

- Радовиш одбележа 75 години слобода - Што направиле во двегодишниот мандат пред своите сограѓани, дадоа  градоначалниците на општините Свети Николе и Карбинци. Овие содржини се...

Неделен Бриф за 02.11.2019

Во новиот Неделен Бриф на Радио Мрежа Канал 77: Со 50.000 франци од Форумот на заедниците ќе се реконструира поранешното училиште „Карпош“ во Куманово. Почна изградбата...

Неделен Бриф за 26.10.2019

Во новиот Неделен Бриф на Радио Мрежа Канал 77: Кумановско Черкези доби спортска сала. Стотина проекти реализираа Општина Свети Николе и општинските институции во изминатите две...