вторник, август 21, 2018

Дневен билтен на Општина Штип – 21.08.2018

Честитка по повод Курбан Бајрам Градоначалникот на Општина Штип, Благој Бочварски, денеска по повод празникот Курбан...

Дневен билтен на Општина Штип – 20.08.2018

Комисија за еднакви можности Денеска, 20.08.2018 г., ќе се одржи четвртата седница на Комисија за еднакви...

Дневен билтен на Општина Штип – 17.08.2018

Ден на загинување на народниот херој Славчо Стојменски Денеска, 17.08.2018 г., делегација од Општина Штип, предводена...

Дневен билтен на Општина Штип – 15.08.2018

Пастрамајлијада за 2018 г. Вчера, 14.08.2018 г., советникот за јавни дејности и култура, Кирил Панајотов  даде...

Дневен билтен на Општина Штип – 14.08.2018

Пастрамајлијада за 2018 г. Денеска, 14.08.2018 г., советникот за јавни дејности и култура, Кирил Панајотов ќе...

Дневен билтен на Општина Штип – 13.08.2018

Дневни активности на јавни претпријатија Денеска ЈП „Стипион 2011“ ќе работи на: Реконструкција на мал плоштад...

Дневен билтен на Општина Штип – 10.08.2018

Посета на манастир во село Брест Вчера 09.08.2018 г., градоначалникот на Општина Штип, Благој Бочварски го...

Дневен билтен на Општина Штип – 09.08.2018

Дневни активности на јавни претпријатија Денеска ЈП „Стипион 2011“ ќе работи на: Реконструкција на мал плоштад...

Дневен билтен на Општина Штип – 08.08.2018

Редовна месечна дезинсекција Денеска Општина Штип преку овластена фирма, на територијата на општината Штип спроведе тереистичка...

Дневен билтен на Општина Штип – 07.08.2018

Информации за тековни инфраструктурни проекти Денеска, 07.08.2018 г., градоначалникот на Општина Штип, Благој Бочварски, преку изјава...

Дневен билтен на Општина Штип – 01.08.2018

Изведба на нова линија за фекална канализација Денеска, 03.08.2018 г., раководната единица  за водовод и канализација...

Дневен билтен на Општина Штип – 30.07.2018

Гостување во ТВ „Ирис“ На 28.07.2018 г., сабота градоначалникот на Општина Штип, Благој Бочварски беше гостин...

Дневен билтен на Општина Штип – 27.07.2018

Градежни активности во населба „Сењак“ кај објект Луна Комерц Вчера градоначалникот на Општина Штип, Благој Бочварски...

Дневен билтен на Општина Штип – 26.07.2018

Увид во градежни активности кај објект Луна Комерц во населба „Сењак“ Денеска градоначалникот на Општина Штип,...

Дневен билтен на Општина Штип – 25.07.2018

Градежни активности на игралиште во населба Блок 70 Денеска градоначалникот на Општина Штип, Благој Бочварски ќе...

Дневен билтен на Општина Штип – 24.07.2018

Дневни активности на јавни претпријатија Денеска ЈП „Стипион 2011“ ќе работи на: - Реконструкција на тротоар кај...

Дневен билтен на Општина Штип – 23.07.2018

Македонска традиционална свадба во село Пиперово На 21.07.2018 г., сабота се одржа Македонска традиционална свадба во...

Дневен билтен на Општина Штип – 19.07.2018

Свечено отворање спомен соба на првиот претседател на РМ, Киро Глигоров Вчера свечено беше отворена спомен...

Дневен билтен на Општина Штип – 18.07.2018

Свечено отворање спомен соба на првиот претседател на РМ, Киро Глигоров Денеска, 18.07.2018 г., ќе се...

Дневен билтен на Општина Штип – 16.07.2018

Голема граѓанска прослава: Одиме напред! Македонија во НАТО и ЕУ Општина Штип и градоначалникот, Благој Бочварски,...

Дневен билтен на Општина Штип – 13.07.2018

Свечено отворање на Балканскиот шампионат во Бич Волеј Денеска,13.07.2018 г., со почеток во 20:00 часот во...

Дневен билтен на Општина Штип – 12.07.2018

Шеста седница на УО на ЗЕЛС Денеска, 12.07.2018 г., градоначалникот на Општина Штип, Благој Бочварски, ќе...

Дневен билтен на Општина Штип – 11.07.2018

Работилница: „Подобрување на општинското владеење“ Денеска, 11.07.2018 г., ќе се одржи еднодневна работилница на тема „Подобрување...

Дневен билтен на Општина Штип – 10.07.2018

Тркалезна маса „WE MAKE: Женско претприемништво за конкурентност“ Денеска, 10.07.2018 г., ќе се одржи тркалезна маса...

Дневен билтен на Општина Штип – 09.07.2018

Промоција на две стихозбирки во КПД Штип Денеска, 09.07.2018 г., ќе се случи промоција на две...

Дневен билтен на Општина Штип – 06.07.2018

Заеднички работен состанок на Регионалните одбори за управување со отпад на Источен и Североисточен плански...

Дневен билтен на Општина Штип – 05.07.2018

Поставување десет активни зони за вежбање Денеска градоначалникот на Општина Штип, Благој Бочварски, ќе изврши увид...

Дневен билтен на Општина Штип – 03.07.2018

Прослава на Денот на независноста на САД Денеска, 03.07.2018 г., на покана на амбасадорот на САД...

Дневен билтен на Општина Штип – 27.06.2018

Увид во инфраструктурно уредување на краци од улици во Стар Караорман Денеска, 27.06.2018 г., градоначалникот на...

Дневен билтен на Општина Штип – 26.06.2018

Седница на Совет на млади на Општина Штип Денеска со почеток во 11 часот во сала...

Дневен билтен на Општина Штип – 25.06.2018

Настан „На секое дете му треба семејство“ Денеска, 25.06.2018 г., на плоштад „Слобода“ со почеток во...

Дневен билтен на Општина Штип – 22.06.2018

Средба со министер за транспорт и врски и доделување решенија за утврдување правен статус на...

Дневен билтен на Општина Штип – 21.06.2018

Посета од страна на АРМ од страна на генерал на ЗОК Денеска, 21.06.2018 година (четврток) врз...

Дневен билтен на Општина Штип – 20.06.2018

Денеска, 20.06.2018 г., во ОМЦ „Киро Глигоров“ ќе започне меѓународната конференција Future of Europe –...

Дневен билтен на Општина Штип – 19.06.2018

Панел дискусија на тема „Локални младински зони“ Денеска, 19.06.2018 г., градоначалникот на Општина Штип, Благој Бочварски,...

Дневен билтен на Општина Штип – 18.06.2018

Средба во урбана заедница Три Чешми Попладнево со почеток во 18:00 часот градоначалникот на Општина Штип,...

Дневен билтен на Општина Штип – 12.06.2018

Информативен настан за програма за финансиска поддршка на рурален развој за 2018 година Денеска, 14.06.2018 г.,...

Дневен билтен на Општина Штип – 12.06.2018

Резиме на сработеното во ООУ „Славејко Арсов“ Штип Денеска директорот на ООУ „Гоце Делчев“ Штип, Трајче...

Дневен билтен на Општина Штип – 11.06.2018

Резиме на сработеното во ООУ „Славејко Арсов“ Штип Денеска директорот на ООУ „Славејко Арсов“ Штип, Павле...

Дневен билтен на Општина Штип – 07.06.2018

Завршна приредба на основни училишта „Го славиме успехот“ Денеска во Дом на млади со почеток во...

Дневен билтен на Општина Штип – 06.06.2018

Договор за соработка во областа на дијаспората помеѓу Влада на РМ и Општина Штип Денеска, 06.06.2018...

Дневен билтен на Општина Штип – 05.06.2018

Увид во асфалтирање на делница Шашаварлија – Кошево Денеска градоначалникот на Општина Штип, Благој Бочварски, ќе...

Дневен билтен на Општина Штип – 04.06.2018

Известување за прскање против комарци На ден 05.06.2018 год. (вторник-наутро), Општина Штип преку овластена фирма, на...

Дневен билтен на Општина Штип – 31.05.2018

Средба со амбасадорката на Јапонија, Кеико Ханеда, по повод обезбедување амбулантни возила Денеска, 31.05.2018 г., градоначалникот...

Дневен билтен на Општина Штип – 30.05.2018

Седница на Совет на Општина Штип Денеска, 30.05.2018 г., ќе се одржи осма седница на Совет...

Дневен билтен на Општина Штип – 29.05.2018

Резиме на реализираното во изминатите шест месеци Денеска градоначалникот на Општина Штип, Благој Бочварски, пред медиумите...

Дневен билтен на Општина Штип – 28.05.2018

Обука за мотивација за отворање сопствен бизнис, како и генерирање на идеи за бизнис Во тек...

Дневен билтен на Општина Штип – 23.05.2018

Честитка по повод 24 мај – Ден на сесловенските просветители Кирил и Методиј Градоначалникот на Општина...

Дневен билтен на Општина Штип – 22.05.2018

Формирање на општинска работна група во рамки на програмата РОМАКТЕД од Советот на Европа Советот на...

Дневен билтен на Општина Штип – 18.05.2018

Активности по повод денот на пожарникарството Денеска во ТППЕ Штип, на одбележувањето на месецот на пожарникарството,...