понеделник, август 15, 2022

таг: 79 години од фашистичкото авиобомбардирање

И во вонредна состојба, Штип не заборави на загинатите во шестоаприлското...

Шести април, денот кога во 1941 година Штип при нападот врз тогашна Југославија бил бомбардиран од фашистичката авијација, годинава, поради коронавирусот и вонредната состојба,...