четврток, септември 28, 2023

таг: ЈП Улици и патишта Скопје

Санација на оштетена урбана и сообраќајна опрема на градските улици и...

Екипите на ЈП „Улици и патишта“ Скопје деновиве ја санираат оштетената урбана опрема која е поставена на градските улици и пешачки патеки. „Досега интервенирано е...

Поставена е заштитна ограда на булеварот Христијан Тодоровски Карпош

Поставена е заштитна ограда на булеварот Христијан Тодоровски Карпош од страна на екипите на ЈП „Улици и патишта“ Скопје. „Извршена е реконструкција на пешачкиот премин...

Од денеска стартува Зимската служба на Град Скопје

Од денеска, стартува Зимската служба на Град Скопје, а со тоа и координираните активности за зимско оддржување на улиците во надлежност на Град Скопје,...

Изградени се скалилата за пристап до новиот влез на Инфективната клиника

Екипите на ЈП „Улици и патишта“ - Скопје, изминатата недела завршија со изградбата на скалилата кои го олеснуваат пристапот до Инфективната клиника на улица...

(ВИДЕО) Како се создаваше втората тартан патека во Градски парк ?!

ЈП Улици и патишта - Скопје подготвија видео, од создавањето на втората тартан патека во Градскиот парк, која е наменета за сите рекреативци, но...