понеделник, декември 5, 2022

таг: саат кула

Ќе се реставрира штипската Саат кула

Со околу пет милиони денари обезбедени од источно планскиот регион ќе се реставрира познатата штипска Саат кула. Ова како што информира градоначалникот на Штип,...

Општина Дојран: Започна санацијата на ,,Саат кулата“ и конзервацијата на „Турската...

Неделава започнаа  градежните работи за санација и реконструкција на ,,Саат кулата",конзервација на ,,Турската бања" и пристапни патеки до истите. „Со прекугранична соработка со општина Невестино...