понеделник, декември 4, 2023

таг: метереолошка станица

Делчево влегува во централниот систем преку поставување на метеоролошка станица

Во Делчево, УХМР Скопје ќе ја постави првата автоматска метеоролошка станица  (АМС) со намена за автоматска опсервација и пренесување на метеоролошките податоци. За реализацијата на...