четврток, август 5, 2021

таг: Куманово

Реконструиран Домот за стари лица „Зафир Сајто”

Низа инвестициски проекти беа спроведени во текот на изминатата година во Домот за стари лица „Зафир Сајто", со кои се подобрија условите за околу...

Пуштен во употреба патот во Табановце

Патот во селото Табановце денеска и официјално беше пуштен во употреба, откако во изминатиот период се работеше интензивно на проектот финансиран од страна на...

Куманово и Тетово на врвот по бројот на угостителски објекти

Во земјава има вкупно 4.948 капацитети од кои 4.378 се угостителски објекти, а 570 се објекти за сместување гости, објави Државниот завод за статистика...

Закроени лозовите насади во ССОУ „Киро Бурназ“

На имотот на Средното стручно општинско училиште „Киро Бурназ" во селото Којнаре денеска беа закроени лозовите дрвца, со што традиционално се одбележа празникот Свети...

Старо Нагоричане ќе добие туристичко-информативен центар

Туристичко – информативен центар ќе се отвора на територијата на општина Старо Нагоричане во рамките на проектот „Изградба на мост на туризам - спој...

Нов директор во музичкото училиште и паралелка на албански јазик

Професорката по хармоника, Светлана Трајковска ќе го замени местото на Ивана Андоновска Свилар на позицијата директор во основното музичко училиште „Панче Пешев“ во Куманово. Смената...

За 15,6% намален криминалитетот во Куманово, зголемување кај сообраќајките

За 15,6% е намален криминалитетот во текот на изминатата година на подрачјето на Општина Куманово, според извештајот, кој командирот на Полициската станица од Општа...

Самет Салиевски е новиот член на Советот на Општина Куманово

Самет Салиевски и официјално стана новиот советник во Советот на Општина Куманово, откако советниците го верификуваа неговиот мандат, а претходно и оставката на Максим...

Куманово: На 26-ти нов тендер за фирма доставувач на нафта во...

Откако утринава со почетокот на второто полугодие од учебната година се јавија проблеми со затоплување на училниците во одредени училишта, одговор даде и првиот...

Тимови на Црвениот Крст во Куманово помагаа во завеани села и...

Општинската организација на Црвен крст Куманово со својот Тим за одговор при катастрофи продолжува со активностите и прави напори за обезбедување на хуманитарна помош...