понеделник, декември 5, 2022

таг: крајбрежје

Се уредува Дојранското крајбрежје кај Николич

Со пари од Европската унија се расчистува крајбрежјето на Дојранското езеро. Станува збор за прекугранични проекти   не само од наша страна туку и од...

Општина Дојран: Се расчистува крајбрежјето за нови плажи

Со цел да се овозможи  формирање на нов простор и плажи на езерото деновиве во општина Дојран се спроведуваат активности на расчистување на крајбрежјето. Се...