недела, март 7, 2021

таг: Карбинци

Две села од општина Карбинци за прв пат ќе добијат ДУП

Две села од општина Карбинци ќе добијат детални урбанистички планови. Последните урбанистички планови за селата Карбинци и Таринци се донесени во шеесетите години од...

Општина Карбинци: Асфалтирани пет улици во село Аргулица

Пет улици во селото Аргулица, општина Карбинци  денеска добија асфалт. „Асфалтирани се улици во вкупна должина од 300 метри. Вкупната инвестиција е 1.200.000 денари. Парите...

Во општина Крабинци пролетна инфраструктурна офанзива

Пет улици ќе се градат во селото Аргулица, општина Карбинци информира градоначалникот на оваа општина, Јордан Насев. Освен во Аргулица една улица за оваа година...

Општините Карбинци, Конче и Радовиш со заедничка машина ќе чистат снег

Општините Карбинци, Конче и Радовиш ќе добијат повеќенаменска  машина која  што ќе ја користат заеднички. Всушност станува збор за градежна машина која што ќе...

Карбинци-Инфраструктурни активности и во зима

За сума од 2.450.000 денари, општина Карбинци ќе гради тротоари во селата Долни Балван и Радање.На овој начин вели градоначалникот Јордан Насев ќе се...

Општина Карбинци-Долгот на Ј.П Плачковица се намалува, поголем дел ...

За една година долгот од 18 милиони денари на Ј.П Плачковица,општина Карбинци е намален за еден милион денари. Тоа се должи на зголемената наплата...

Општина Карбинци-Се чистат патишта оштетени од невреме

Неделава, општина Карбинци започна со расчистување на полските, црни патишта оштетени од последните неповолни временски услови. Станува збор за околу 20 километри. Дел од...

Ќе се откриваат скриените убавини на планината Плачковица

Општина Карбинци и ДПС Лисец, заеднички ќе го развиваат планинскиот туризам на планината Плачковица. За таа цел изработија и проекти а за потребните средства аплицираа...

Со унапредување на проектот „Рурален доктор“ до подобра здравствена заштита

Жителите на општина Карбинци со поделени мислења. Едни мислат дека во амбулантите мора секој ден да има лекар, за други мобилните лекарски екипи се...

Во завршна фаза ЕУ-проектот на општините Карбинци и Струмјани – Р.Бугарија

Дваесетина претставници од државните институции и граѓански организации од Македонија и Бугарија два дена во општина Карбинци, се обучуваа на тема "Јакнење на капацитетите...