среда, август 12, 2020

таг: Карбинци

Ќе се откриваат скриените убавини на планината Плачковица

Општина Карбинци и ДПС Лисец, заеднички ќе го развиваат планинскиот туризам на планината Плачковица. За таа цел изработија и проекти а за потребните средства аплицираа...

Со унапредување на проектот „Рурален доктор“ до подобра здравствена заштита

Жителите на општина Карбинци со поделени мислења. Едни мислат дека во амбулантите мора секој ден да има лекар, за други мобилните лекарски екипи се...

Во завршна фаза ЕУ-проектот на општините Карбинци и Струмјани – Р.Бугарија

Дваесетина претставници од државните институции и граѓански организации од Македонија и Бугарија два дена во општина Карбинци, се обучуваа на тема "Јакнење на капацитетите...

100 дена од отчетот на Општина Карбинци

Јордан Насев, градоначалник на Општина Карбинци, даде отчет пред жителите на оваа рурална општина за сработенотоп во првите 100 дена од превземањето на локалната...