петок, декември 8, 2023

таг: еу

МЛС ќе го кофинансира проектот во прекугранична соработка со Албанија

Градоначалникот на општина Крушево Томе Христоски го потпиша Договорот за кофинансирање на проектот „Крушево и Елбасан – признаена туристичка прекугранична дестинација“ со Министерството за...

Преку игри, дружење и обуки до едукација за заштита од пожари...

Местеа сложувалки, прашуваа, се едуцираа но и одговараа на прашања. Интересно, разиграно и весело беше во дворот на седиштето на Општина Карбинци. Учениците кои беа...

Со средства од ЕУ ќе се финансира нов проект од туризмот

Посетата на претставникот на Делегацијата на ЕУ, Фрек Јанмат на Крушево го означи почетокот на уште еден проект што ќе го финансира ЕУ. Заедно со...

Со 700 000 евра Крушево ќе развива активен туризам, пари од...

Општина Крушево доби грант од над 700 000 евра во рамки на прекуграничната соработка со Албанија. Крушево, општина Елбасан, Албанија, и неколку организации преку...

Општина Дојран: Во тек активности во прилог на поквалитетна туристичка понуда

Зелена рекреативна зона со детски терени, патеки и урбана опрема, ќе добие нашиот туристички бисер ,крајбрежјето на дојранското езеро. Активности кои веќе се во тек...

Автобусот на ЕУ во Виница: Охрабрувачка визија на младите за својот...

Патувачкиот автобус на ЕУ деновиве престојуваше во Виница, каде што амбасадорот Самуел Жбогар, раководителот на Одделот за соработка во Делегацијата на ЕУ, Никола Бартолини,...