понеделник, декември 5, 2022

таг: еколошка акција

Струмица – зелен град

Струмица – зелен град е мотото на сите еколошки активности, каде еден сегмент беше овонеделната еколошка акција со засадување на дрвца во малиот парк...

Во сабота, 5 јуни во Делчево еколошка акција „Со срце за...

По повод Светскиот денот на животната средина, 5 Јуни, Општина Делчево организира екоакција за чистење на дивите депонии создавани по патот кон...

Граѓаните на Македонска Каменица со еко акција покажаа како се сака...

Трет пат оваа година, организирано, граѓаните на Македонска Каменица, заедно со претставници на локалната самоуправа, Јавното претпријатие, грагански здруженија и организации, членови на спортски...

Радовиш почна акција за справување со сметот и во руралните населби...

Радовиш почна акција за организирано собирање, транспортирање и депонирање на сметот од руралните населби во општината. Акцијата почна во понеделникот од селото Ињево, едно...