понеделник, декември 4, 2023

таг: Борјанчо Мицевски

Крива Паланка одбележува 77 години од ослободувањето (видео)

Со Свечена седница на Советот Крива Паланка го започна одбележувањето на 8. октомври – Денот на ослободувањето на општината. Советот на својата последна седница во...

Зачувана автентичност во спој со модерното – по 50 години промовиран...

По цели 50 години Крива Паланка доби нов градски плоштад, инвестиција вредна 785.000 евра. Средствата се употребени за целосна реконструкција на плоштадот, при тоа,...

Мицевски: Од тромеѓето со добра локална власт граѓаните може само да...

Крива Паланка останува единствена по својата позиција, на град кој ја спојува Македонија со соседните Србија и Бугарија, како град меѓу два главни града...

По 40 години кривопаленечкиот Дом на култура се реконструира (видео)

Градот на културата од 2013 година, Крива Паланка, годинава успеа да обезбеди пари од централната власт, со кои по близу 40 години ќе го...