недела, февруари 23, 2020

таг: свети николе

Општината Свети Николе постапила по наодите на Државната ревизија

Во соопштение Општината Свети Николе ги појаснува информациите, кои се појавија откако беше објавен извештајот на Државниот завод за ревизија. Во овој извештај се...

50 години јубилеј со мандолински оркестри на Кирил Трајковски од Свети...

Трајковски кој речиси целиот свој работен век го минува во Свети Николе, за себе ќе рече дека е штипјанец кој не ги заборава своите...

Во Свети Николе се обнови Шоуто за деца „Ѕвездички“

По една година пауза, децата од Свети Николе повторно имаа можност да ги покажат своите гласовни способности и денс вештини на Шоуто за деца...

Одговорно родово буџетирање

Граѓанската иницијатива на жени од Свети Николе во соработка со „УНВОМЕН“ во Свети Николе одржаа трибина на тема: „Родово одговорно буџетирање за подобар пристап...

Најавен инвеститор за „Малешево“, надежта за реактивирање не згаснува ни за...

ММС, 10.10.2018 Од некогашните седум детски одморалишта во источна Македонија, поточно во брегалничкиот слив, три од поодамна се реактивирани – тие на Пониква и во...

Свети Николе доби средства за јакнење на локалната демократија

Општината Свети Николе е меѓу 6-те општини во државата, кои ќе добијат по 62.000 долари за проекти од јавен интерес, кои ќе бидат утврдени...

По три години повтoрно ликовна колонија „Ѓуриште“

Општината Свети Николе по три години пауза, ја возобновува ликовната колонија „Ѓуриште“, во рамките на која во текот на наредната седмица ќе творат десетина...

Конечно реконструкција на ученичкиот дом во Свети Николе

Ученичкиот дом во Свети Николе, во кој многу познати земјоделски стручњаци ги поминуваа средношколските денови во изминатите четири децении, ќе биде реконструиран. Министерството за...