сабота, декември 7, 2019

таг: моја општина

Одбележан Меѓународниот ден на лица со посебни потреби во Македонска Каменица...

По повод 3 -ти декември, Меѓународниот ден на лица со посебни потреби, денес во просториите на Дневниот центар во Македонска Каменица се одржа пригодна...

Неделен Бриф за 30.11.2019

Во новиот Неделен Бриф на Канал 77: Земјоделците од општина Карбинци добија ветување дека земјиштето од нивниот атар ќе биде изземено. ЈП Камена Река започна со...

ЈП Камена Река започна со компостирање

ЈП Камена Река продолжува со активно собирање на листопадните лисја од јавните површини. Покрај подобрената чистота во градот, со тоа се обезбедува производство на...

„Караманови средби“ во Радовиш: Падрон поздравен со овации, за наградата се...

Големиот шпански и светски поет Хусто Хорхе Падрон ја доби главната, Европската награда „Ацо Караманов“, Балканската награда ја доби Валерио Орлиќ од Хрватска, а...

О.Карбинци: Решавање на проблемот со водоснабдувањето за 3200 жители и пониска...

Процесот започна. Со распишување на тендерот за изградба на Филтер станица за вода за пиење за Општина Карбинци, започна процесот со чие што закружување...

Неделен Бриф за 23.11.2019

Во новиот Неделен Бриф: Домот на културата во Свети Николе одбележа 50 годишно постоење. Општина Кочани решава децениски проблем во селото Тркање. Усвоен предлог-планот за окрупнување на...

Инфо ден за ИПАРД програмата во општина Карбинци-Интерес има но условите...

Мерката седум од ИПАРД програмата  „Диверзификација на фарми и развој на бизниси“  предизвика внимание кај земјоделците кои присуствуваа на инфо денот што се одржа...

Неделен Бриф за 09.11.2019

- Радовиш одбележа 75 години слобода - Што направиле во двегодишниот мандат пред своите сограѓани, дадоа  градоначалниците на општините Свети Николе и Карбинци. Овие содржини се...

Насев: Реализиравме 74 проекти вреди 6.5 милиони евра (видео)

Понудивме програма правена врз основа на потребите и барањата на жителите на општина Карбинци. Две години остваруваме и реализираме. Од општина со блокирана сметка...

Бочварски: Остваривме многу од ветеното, во следните две години ќе се...

Што е направено и што доправа да се направи. На половина од својот мандат штипскиот градоначалник Благој Бочварски даде отчет пред граѓаните за својата...