сабота, јули 11, 2020

таг: канал 77

Неделен Бриф за 13.06.2020

Ќе се гради нова паркинг – платформа над коритото на река Отиња во Штип Во завршна фаза е реконструкцијата на спортската сала во Македонска Каменица Во...

Неделен Бриф за 06.06.2020

- Штипскиот музеј ќе ја реставрира црквата Свети Власиј на Исарот - Македонска Каменица ќе го намалува надоместокот за фирмарина и го укина плаќањето закуп на...

Неделен Бриф за 30.05.2020

Повторно воведен во функција јавниот превоз до руралните населби во Свети Николе Општина Штип започна со осветлување на влезот на градот од кај Ново Село Започна...

Неделен Бриф за 23.05.2020

Во новиот Неделен Бриф на Радио Мрежа Канал 77: Во Штип изградено првото игралиште прилагодено за децаа со телесен инвалидитет Привршуваат активностите на локалните патишта кон...

Неделен Бриф за 09.05.2020

Во новиот Неделен Бриф на Канал 77: - Музика во време на корона и во Македонска Каменица - Грант од 700 илјади евра за три улици...

Неделен Бриф за 02.05.2020

Во новиот Неделен Бриф на Канал 77: - Општина Штип ќе добие 200 илјади евра во почетната фаза за изградба на брана на река Отиња -...

Неделен бриф за 25.04.2020

- Општина Штип со нови олеснителни мерки за граѓаните и фирмите - Македонска Каменица доби специјални игло контејнери за селективно одложување отпад, засадени се и...

Неделен Бриф за 11.04.2020

Во новиот Неделен Бриф на Канал 77: Преку проектот ,,Реагирај на вистинското место“ граѓанското здружение ,,Медиа Плус“ мост за граѓанско учество во локалните политики И во...

Неделен Бриф за 04.04.2020

Во новиот Неделен Бриф на Канал 77: На влезовите во Штип поставени пунктови за дезинфекција на возилата. Каменичките фирми покажуваат огромна општествена одговорност. Во општина Карбинци поделени...

Неделен Бриф за 28.03.2020

Во Штип се врши дезинфекција на станбените згради, мобилни тимови помагаат за купување лекови, храна. Општина Карбинци: Советниците се откажаа од паушалите. Започна дистрибуцијата на заштитни...