петок, јануари 18, 2019

таг: видеокаменица

Фудбалска Македонска Каменица прослави половина век од ФК Каменица Саса (видео+галерија)

Рударскиот град, всушност бил фудбалски град. Тоа беше првиот впечаток по манифестацијата, на која Македонска Каменица ја покажа својата друга страна, љубовта за фудбалот...

Новогодишни пакети за пензионерите во Македонска Каменица

Пријатно изненадување на изнемоштните и болни пензионери денеска им приреди Општината Македонска Каменица. На вратата од домовите на 75 пензионери заѕвонија претставници на Општината,...

Македонска Каменица претворена во отворена и услужна општина (видео)

Неколку десетици инфраструктурни проекти, оспособување на општинските институции да станат енергетско ефикасни, зголемување на висината на стипендиите за учениците, бесплатен превоз за децата од...

Македонска Каменица доби современо повеќенаменско спортско игралиште (видео)

Современо повеќенаменско спортско игралиште во петокот беше отворено во центарот на Македонска Каменица, во дворот на гимназијата „Миле Јаневски – Џингар“. Игралиштето, кое е...

Македонска Каменица доби Дневен центар за лица со посебни потреби (видео)

- Не е лено да се чува, треба да му дадеш на детето да јаде, да го капеш, да внимаваш да не запали нешто...

Тешкиот рударски труд ја движи Македонска Каменица

Доза возбуда на одбележувањето  на  Денот на рударите во Македонска Каменица внесе новото законско решение, со кое се овозможува бенифициран стаж за вработените во...

Благ пораст на бројот на првачињата во Македонска Каменица

Со подароци за првачињата, но и за постарите ученици започна новата учебна година во училиштата во Македонска Каменица. На  пригодната свеченост во ООУ "Кирил...

Македонска Каменица добива кино

Преку заеднички проект со партнер од Бугарија, КИЦ Романса се опремува со проектор, платно и целопкуната опрема, потребна за киноприкажување. Кога пријателството трае и се...

Почнува Каменичко културно лето 2018

Три празници во едно празнување се споени во „Каменичкото културно лето“, кое оваа година почнува на 26-ти август, во недела, а ќе заврши во...

Македонска Каменица ги отвори вратите за инвестиции од дијаспората

Срдечни средби по години невидување, радост што повотрно се дома меѓу своите, доминираше на традиционалната средба на иселениците во каменичкото село Цера, во комплексот...