Тимови на Црвениот Крст во Куманово помагаа во завеани села и згрижија бездомници

Општинската организација на Црвен крст Куманово со својот Тим за одговор при катастрофи продолжува со активностите и прави напори за обезбедување на хуманитарна помош за социјално загорозени стари и изнемоштени лица во отсечени и недостапни региони. Тимот останува во приправност и подготовка и во наредните денови доколку за тоа се појави потреба.  

Read More

Одбележана 73-годишнината од борбата во Пелинце

По повод 73 години од борбата во село Пелинце и загинување на Ангел Лазаревски-Шајче и Трифун Ангеловски-Летеќи, Сојузот на борци од Куманово, градоначалникот Зоран Дамјановски, претставници од локалната самоуправа и Армијата на Република Македонија, како и членови на семјествата на борците положија цвеќе на споменикот во Пелинце. „Се наоѓаме во ова убаво село каде на […]

Read More

Општина Струмица започна со активностите за расчистување на снегот

Со првите снежни врнежи, општина Струмица почна со активностите кои се реализираат во континуитет, согласно Програмата за одржување на улиците и локалните патишта – информира на прес конференција, секретарот на општина Струмица, Кирил Парталов. „Слободно можам да кажам дека општина Струмица навремено реагира на овогодинешниот снег и поларните температури. Во овој период се чистат сите […]

Read More

22-та крводарителска акција во Заводот за трансфузиона медицина во Струмица

Општина Струмица, на 11- јануари во Заводот за трансфузиона медицина ја спроведе 22-та крводарителска акција. Ваквата акција, традиционално се реализира по повод новогодишно – божиќните празници. Според одзивот, општинската администрација со ова ја потврди својата хуманост и солидарност во спасување на нечиј човечки живот. Општина Струмица оваа крводарителската акција ја реализира во соработка со Црвениот […]

Read More

Советот на општина Тетово ја одржа 38-та Седница

На дневниот ред на 38 седница на Советот на Општина Тетово беше прифатена и изгласана донацијата на Македонски телеком во вредност од 10 илјади евра за одржување на Тетовското културно лето. Присутните советници изгласаа прифатените средства да бидат прераспределени на 20 те учесници на манифестацијата која ќе се одржи од 11 до 25 јули. Исто […]

Read More