Градоначалникот Јаневски заедно со граѓаните го крои општинскиот буџет за 2018 година

Водејќи се од принципите на транспарентност и одговорност, градоначалникот на општина Струмица, Коста Јаневски, буџетот на општина Струмица за 2018 година, го го крои заедно со граѓаните. По одржувањето на јавните собири по месните и урбаните заедници, партиципативното учество на граѓаните продолжува преку Граѓанскиот буџетски форум. Првата сесија се одржа синоќа, а втората на четврти декември во големата сала на домот на АРМ.

Јаневски упати повик до граѓаните за масовно и активно учество на форумот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *